Opzegvergoeding

Opzegvergoeding

Als je besluit je vaste contract met ons voortijdig te beëindigen, zal er een opzegvergoeding worden berekend. Het is belangrijk te vermelden dat de regels voor de opzegvergoeding sinds 1 juni 2023 zijn gewijzigd. Deze aanpassingen zijn ingevoerd om de kosten eerlijker te verdelen en transparantie te bieden aan onze klanten. Gedetailleerde informatie over de toepassing van deze nieuwe regels is beschikbaar, zodat je precies kunt begrijpen hoe de opzegvergoeding wordt berekend en welke factoren hierbij een rol spelen. Door deze veranderingen kan de vergoeding variëren afhankelijk van het resterende verbruik, het leveringstarief, en het prijsverschil tussen jouw huidige contract en een nieuw vergelijkbaar contract. We raden aan om de beschikbare informatie zorgvuldig door te nemen om volledig geïnformeerd te zijn over de mogelijke financiële gevolgen van een vroegtijdige beëindiging van je contract.

Onder welke omstandigheden moet je een opzegvergoeding betalen?

Een opzegvergoeding is van toepassing als je ervoor kiest om je vaste contract vóór de einddatum te beëindigen. Dit komt omdat wij kosten maken door al energie voor jou aan te schaffen.

Wij hopen uiteraard dat je ervoor kiest om bij ons te blijven. Met de nieuwe regels voor de opzegvergoeding is het vaak voordeliger om te blijven dan om op te zeggen. Als je toch overweegt je vaste contract te beëindigen, raden we aan om zorgvuldig de mogelijke gevolgen te onderzoeken.

Gewijzigde regels voor de opzegvergoeding

Voor vaste prijscontracten die vanaf 1 juni 2023 zijn afgesloten, gelden nieuwe regels voor de opzegvergoeding. Deze zijn relevant voor zowel consumenten als kleine zakelijke klanten die hun vaste contract vroegtijdig willen beëindigen. De hoogte van de opzegvergoeding is variabel en wordt bepaald op basis van het verwachte resterende verbruik, het leveringstarief, en het prijsverschil tussen jouw huidige contract en een nieuw vergelijkbaar contract.

HollandsStroom

klantenservice@hollandsstroom.nl

085 051 68 20

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag – 09:00 en 17:00 uur

Profiteer van een gunstig aanbod zonder boete: verleng je contract!

Voor onze trouwe klanten hebben we een aantrekkelijk aanbod klaarstaan. Het verlengen van je contract is eenvoudig en snel geregeld. Vermijd opzegboetes en profiteer direct van de voordelen bij je vertrouwde energieleverancier.

Scroll naar boven

Inloggen Mijn HS

Bij ons regel je zelf gemakkelijk je energiezaken via jouw MijnHS omgeving. Zo kun je snel verder.