Klantenservice

Termijnbedrag wijzigen

Bekijk of pas je termijnbedrag makkelijk via jouw mijnHS omgeving.

Meterstanden doorgeven

Snel en eenvoudig je meterstanden doorgeven? Wij helpen je graag op weg!

Facturen en betalen

Via MijnHS kun je gemakkelijk je facturen inzien, betalen en/of downloaden.

Eenvoudig energiezaken regelen met MijnHS

Bij ons regel je zelf gemakkelijk je energiezaken via jouw MijnHS omgeving. Zo kun je snel verder. Wel zo handig. Heb je toch onze hulp nodig? Dan staan we voor je klaar.

Veelgestelde vragen bij HollandsStroom

We staan voor je klaar! Ontdek in onze FAQ-sectie antwoorden op veelvoorkomende vragen. Mocht je het gewenste antwoord niet vinden, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.

Aanmelden

Voor je aanmelding hebben wij jouw persoons-, adres-, contact- en betalingsgegevens nodig. Zorg ervoor dat je jouw volledige IBAN bij de hand hebt. Deze gegevens zijn nodig om je aan te melden. Ben je benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Je kunt alle details hierover vinden in ons Privacy Statement.

Als je als consument een contract bij HollandsStroom afsluit, heb je na je aanmelding een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode kun je de overeenkomst schriftelijk ontbinden via dit opzegformulier, telefonisch of per e-mail. Na deze termijn is het contract rechtsgeldig en moet je rekening houden met een opzegtermijn en eventuele overstapboetes. Bij een zakelijk contract met zakelijke voorwaarden is de bedenktermijn afhankelijk van de propositie. Dit kan variëren van geen bedenktijd tot een bedenktijd tot 3 dagen na ondertekening van je overeenkomst (controleer dit altijd even).

Dat is mogelijk als de oorspronkelijke startdatum minstens zeven dagen in de toekomst ligt en je nieuwe datum tussen de 30 dagen en 6 maanden vanaf vandaag is.

Bij HollandsStroom hebben we een verwerkingstijd van 30 dagen voor je aanmelding. Heb je sneller stroom en/of gas nodig? Dan kunnen we je met spoed binnen 1 dag van dienst zijn, op voorwaarde dat je afziet van je recht op de wettelijke bedenktijd.

Ja, bij een overstap regelt HollandsStroom de opzegging van je contract bij je huidige leverancier. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. We hanteren als startdatum de datum die in je contract met ons is overeengekomen.
Ga je verhuizen en kies je voor energie van HollandsStroom op je nieuwe adres? Dan dien je op het moment van verhuizen zelf je opzegging door te geven aan je huidige leverancier.

Ja, het is mogelijk om je contract te verlengen bij HollandsStroom. We nemen tijdig contact met je op voordat je huidige contract afloopt om je te informeren over de verlengingsmogelijkheden en de bijbehorende tarieven.

Overstappen & verhuizen

Ja, je kunt je contract meeverhuizen naar je nieuwe adres. Geef je verhuizing tijdig door aan onze klantenservice. Dit kan telefonisch op 085 – 051 68 20 (ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur) en/of per e-mail naar klantenservice@hollandsstroom.nl.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt gedurende een periode van 3 maanden op beide adressen stroom en gas geleverd krijgen.

Ja, bij een overstap zegt HollandsStroom jouw contract bij je huidige leverancier op. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Wij houden als startdatum de datum aan die in je contract met ons is afgesproken. Ga je verhuizen en kies je voor energie van HollandsStroom op je nieuwe adres? Dan dien je zelf je opzegging door te geven aan je huidige leverancier op het moment van verhuizen.

Ja, je kunt je overeenkomst altijd opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen. Dit kan per e-mail naar klantenservice@hollandsstroom.nl. Houd er rekening mee dat sommige overeenkomsten niet kosteloos kunnen worden opgezegd. Laat je hierover informeren door de klantenservice of raadpleeg de productvoorwaarden behorende bij jouw propositie.

Als je verhuizing wordt uitgesteld, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. We kunnen de startdatum van je contract aanpassen, mits de oorspronkelijke startdatum minstens zeven dagen in de toekomst ligt en de nieuwe datum tussen 30 dagen en 6 maanden vanaf vandaag is. Je kunt ons bereiken telefonisch op 085 – 051 68 20 (ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur) en/of per e-mail naar klantenservice@hollandsstroom.nl.

Facturen en betalen

Het termijnbedrag is het bedrag dat u voorafgaand aan de maand van levering betaalt aan HollandsStroom. Uw termijnbedrag wordt berekend op basis van uw energieverbruik, de leveringskosten, de netwerkkosten en belastingen.

Uw termijnbedrag is altijd een schatting, uw daadwerkelijke verbruik zal nooit exact gelijk zijn aan uw termijnbedrag. Daarom verrekenen we uw daadwerkelijke verbruik met het termijnbedrag op uw jaaroverzicht. U krijgt het teveel betaalde geld dan terug of u moet bijbetalen als u meer hebt gebruikt dan is berekend.

Bij HollandsStroom factureren we voorafgaand aan de maand van levering. Dit betekent dat je eerste termijnbedrag minimaal een week voor de start van de levering bij ons binnen moet zijn. Heb je een automatische incasso afgesproken? Dan innen wij het bedrag automatisch.

Als je je eerste termijnbedrag niet betaalt, zullen wij je eraan herinneren zodat je deze alsnog kunt voldoen. Houd er rekening mee dat je recht op een eventuele bonus of opzegvergoeding kan komen te vervallen als je een betalingsachterstand hebt gehad. Besluit je het termijnbedrag niet te betalen of wil je geen klant meer worden bij HollandsStroom? Dan zullen wij de overstapboete in rekening brengen, omdat je contractbreuk pleegt.

Nee, je betaalt nooit dubbel bij een overstap! Wij regelen de overstap voor jou, zeggen het contract voor je op en geven de meterstanden door aan je oude leverancier. Zo zijn de eindmeterstanden van je oude leverancier gelijk aan de beginmeterstanden bij HollandsStroom. Je ontvangt binnen zes weken na de overstap de eindnota van je oude leverancier. Het kan voorkomen dat je vorige leverancier nog een incasso voor het maandelijkse termijnbedrag uitvoert na de einddatum van je contract, omdat er in die maand nog energie geleverd is. Op de eindnota worden alle betaalde termijnbedragen verrekend met je energieverbruik. Zo betaal je alleen voor de energie die je daadwerkelijk hebt verbruikt.

Bij HollandsStroom betaal je altijd vooruit. Als je bij je oude leverancier achteraf betaalt, kan het voorkomen dat je in de eerste maand misschien twee keer een bedrag moet betalen: één keer aan je oude leverancier en één keer aan ons. Uiteindelijk betaal je bij ons uiteraard ook 12 termijnbedragen per jaar, net zoals bij andere leveranciers.

Ja, je kunt je betaalmethode eenvoudig wijzigen. Neem contact op met onze klantenservice om dit door te geven. Wij bieden verschillende betaalopties, waaronder automatische incasso en handmatige overschrijving, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Via MijnHS kun je gemakkelijk je facturen inzien, betalen en downloaden. Onze online portal biedt je de flexibiliteit en het gemak om al je facturen op één plek te beheren en te betalen wanneer het jou uitkomt.

Opzegvergoeding

Als je besluit om je vaste contract met ons vroegtijdig te beëindigen, zal er een opzegvergoeding worden berekend. Het is van essentieel belang om te benadrukken dat vanaf 1 juni 2023 de opzegvergoedingsregels zijn aangepast.

Je betaalt een opzegvergoeding als je een contract met een vaste looptijd hebt en je dit vóór de einddatum opzegt. Hoeveel je betaalt, hangt af van het type contract en de resterende looptijd. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het type contract en de resterende looptijd. 

Indien je vindt dat de opzegboete ten onrechte in rekening wordt gebracht, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Bij een MKB contract gelden uiteraard andere opzegvergoedingen. Neem een kijkje in je contract voor de specificatie of bel ons op 085 – 051 68 20

Wijzigingen

Je contract is persoonsgebonden en niet gebonden aan de woning. Een ander kan jouw contract dus niet overnemen. Er zijn echter enkele situaties waarin het mogelijk is om de tenaamstelling van het contract te laten wijzigen. Ga je scheiden en verandert je achternaam? Dan kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice om een naamswijzigingsformulier op te vragen. Bij een MKB-contract is het mogelijk om een contractovername te verwerken. Wij zullen de oude contractant afmelden en de nieuwe contractant aanmelden. Hiervoor zijn uiteraard alle persoons- en betalingsgegevens van de nieuwe contractant en de meterstanden nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Je contract is gekoppeld aan jou als persoon, niet aan een specifiek adres. Daarom kan het niet worden overgezet naar een ander adres. Als je verhuist, kun je wel je bestaande contract behouden en meenemen naar je nieuwe adres. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Als je wijzigingen wilt aanbrengen in je contractgegevens, zoals je naam, adres of betaalgegevens, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je door het proces begeleiden en eventuele benodigde formulieren verstrekken.

Ja, je kunt te allen tijde besluiten om je contract op te zeggen. Houd er rekening mee dat bij vaste contracten mogelijk opzegvergoedingen van toepassing zijn als je vroegtijdig wilt beëindigen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de voorwaarden en eventuele kosten bij opzegging.

Waar kunnen we je mee helpen?

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Scroll naar boven

Inloggen Mijn HS

Bij ons regel je zelf gemakkelijk je energiezaken via jouw MijnHS omgeving. Zo kun je snel verder.